Ezt az elérést hamarosan megszüntetjük. Kérjük, használja a http://budapest.piarista.hu URL-t!

Tanári hétvége

Közzétéve: 2017.03.26.

... kirándulás és családi nap

Március végének egy szép péntekjén és szombatján tanári programokat szerveztünk.
Pénteken a kollégák többsége kirándulni indult, szombaton pedig tanári családos találkozót tartottunk.

A kirándulás úti célja a Felvidék volt. Velünk volt Ruppert József tanár úr (aki a '90-es években generálisi asszisztensként kulcsszerepet játszott a szlovák piarista provincia újraindulásában) és Koltai András levéltárosunk: az ő szakavatott vezetésükkel jobban beleláttunk a Rend régmúltjába és közelmúltjába is.

Megnéztük Deáki község templomát (amelynek legrégebbi része a 13. században épült), megtudtuk, hogy a csehszlovák rendőrség zaklatásait miként tudta kivédeni a plébános atya az '50-es években, bejártuk a szerzetesek régi celláit, s kedves vendégségben részesültünk a vezetésen kívül (ezt köszönjük szépen az egyházközség tagjainak.).
Aztán tovább indultunk Nyitrára, ahol a piarista atyák az iskolát mutatták meg, a templom restaurálásának részleteit tapasztalhattuk meg (testközelből - érdemes a képekre tekinteni), majd a Várba sétáltunk fel.
S egy kis pihenés után (közben persze ebédelni is megálltunk) buszunk haza indult fáradt, ám elégedett csapatunkkal.

Másnap délután kollégáink családjait láttuk vendégül - a tornateremben és a folyosókon most a kollégák kisebb és nagyobb gyermekeinek hangja hallatszott. A beszélgetések, játékok, vetélkedők után György Gizella iskolatitkár jóvoltából finom vacsora várta a vendégeket.

Köszönjük a kirándulás megszervezését Horváth Bálint igazgató úrnak és György Gizella iskolatitkárnőnek.
Köszönjük a családos találkozó életre hívását Szakács Zoltán tanár úrnak és György Gizella iskolatitkárnőnek. :) Reméljük, hagyomány lesz e rendezvényből.

 A hét képei:

A hét képei

<<  2018 Január  >>
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31