Ezt az elérést hamarosan megszüntetjük. Kérjük, használja a http://budapest.piarista.hu URL-t!

Jubileumi Kórustalálkozó

Közzétéve: 2017.02.28.

... öt iskola kórusa jött el hozzánk

A Piarista Gimnázium alapításának 300. évfordulója alkalmából idén nálunk rendezett Piarista Kórusok Országos Találkozóján a nagykanizsai, a mosonmagyaróvári, a szegedi és a budapesti piarista iskolák kórusai, illetve énekesei és hangszeresei, illetve régi és újabb kapcsolataink közül a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont általános iskolás és gimnáziumi kórusa, valamint a Deák téri Evangélikus Gimnázium énekkara szerepeltek.
A rendkívül színes programba nagyon sok műfaj zsúfolódott bele: a külön erre az alkalomra készült Kalazanci Szent József népvesperás magyar gregoriánja és egy barokk oratórium-passió voltak a közösen énekelt zenék (énekes imádságok); de ezek mellett szinte minden korszakból szólaltak meg zeneművek: volt itt népzene, megzenésített vers, gregorián, korai többszólamúság, barokk, romantika, spirituálé, jazz és filmzene is. A Kodály-jubileum alkalmából elhangzottak Kodály nekünk írt kompozíciói is. A népzenére táncolni is lehetett a táncházban, volt bűvész-show, a felnőttek pedig megkóstolhatták a jubileumi piarista borokat.

Ez volt a PROGRAM:
2017. február 24., péntek
Heinrich Schütz: Die Sieben Worte Jesu Christi am Kreuz (Jézus Krisztus hét szava a keresztfán); német nyelven (a magyar szöveg kivetítésével) - km. a Nagykanizsai Piarista Iskola kórusai (karig. Ráczné Bella Cecília), a Mosonmagyaróvári Piarista Iskola Kórusa (karig. Keresztényné Barth Judit), a Deák Téri Evangélikus Gimnázium Kórusa (karig. Bence Gábor), a budapesti Piarista Gimnázium kórusai (karig. Melegh Béla), valamint Melegh Blanka, Arató Kristóf, Illényi János, Telbisz Csanád, Komesz Róbert, Köröshegyi Benedek, Őri Gergely és Csiha Koppány énekes szólisták, továbbá Börcsök István, Melegh Blanka, Fehér Márton, Tóth Sebestyén (hegedű), Zsigmond Iringó (brácsa), Győrfi Márton, Vesztergombi Dávid (cselló) és Farkas Domonkos (continuo). Vezényelt Melegh Béla
Ünnepi vesperás Kalazanci Szent Józsefről
Énekelték az összes jelen lévő iskolák kórusai és hozzátartozóik. A vesperást celebrálta Valaczka János SchP, orgonált Farkas Domonkos. A vesperást Kalazanci Szent József régebbi és újabb liturgiájából szerkesztették Farkas Domonkos és Melegh Béla.
Játakimusz-Show (Jáki Tamás 12.b)
Táncház Szente János és a szegedi piarista iskola Népzenei Kamaraműhelye közreműködésével

2017. február 25., szombat, 10:15 A kórusok önálló műsora a Piarista Kápolnában
2017. február 26., vasárnap, 9:00, a diákmise keretében a mosonmagyaróvári piarista iskola kórusa énekelt. A Kórustalálkozó főszervezője Melegh Béla tanár úr és Horváth Bálint igazgató úr voltak. Köszönjük a résztvevő kórusok tagjainak, vezetőinek lelkesedését, s az összes segítőnk munkáját.

 A hét képei:

A hét képei

<<  2018 Január  >>
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31